Doamna Ciccone, vă mutaţi la Satchinez?

27 august 2009

Doamna Ciccone nu este de acord cu discriminarea, sigur, tolerează poponarii, dar este interzis să fumezi în apropierea domniei sale. Doamnă, de ce discriminaţi fumătorii?

Ceea ce m-a deranjat a fost faza idioată cu antidiscriminarea: să te echipezi în ţigancă, să vorbeşti ţigăneşte într-un oraş astenizat de ţigani, într-o ţară obosită de porcăriile ţiganilor, e un pic cam mult. Felicitări românilor care au huiduit-o pe madam Ciccone şi au descumpănit-o. şi MUltă Iubire Eternă idioţilor săi de consilieri care au lăsat să spună tâmpenii pe scenă.

Cu atât mai mult cu cât în fiecare dimineaţă sunt şanse solide să citeşti, prin ziare, aşa ceva, sau pe bloguri, din aceeaşi categorie.

Doamna Ciccone, iubitoarea de ţigani, v-aţi muta în Satchinez, să vă dea un pic copilul  la tomberon vreun borât nespălat, pe jumătate sălbatic?

Up yours, cucoană!

Editat mai târziu: iete unu’ şi mai fioros ca mine, acilea. numai că, supriză, şi la el e acelaşi comentariu, cu acelaşi link despre George Lăcătuş, de la Cotidianul, postat de acelaşi Ionuţ Dumitrescu. Frate, erai azi de serviciu?

7 răspunsuri to “Doamna Ciccone, vă mutaţi la Satchinez?”

  1. Florin said

    Fain scris ! MAcar nu sunt singurul care vede ca Madonei ii lipseste ceva esential. Are calitati vocale, se vinde bine, INSA , ii lipseste acel ceva care o apropie de oameni, imaginea ei, si spiritul ei nu trec dincolo de sticla si scena.. Lucrul asta il reusea cu adevarat Queen si Michael Jackson..

  2. secmerean said

    multam
    Madonna a revolutionat muzica, la fel ca Presley, Beatles, Rolling Stones, ABBA, BoneyM, Michael Jackson, AC/DC, Santana… Beethoven Mozart, Wagner, fiecare in felul sau, la timpul sau.
    Dar numai muzica. Parerile sexuale, sociale, politice, religioase, culinare etc ale doamnei Ciccone insa pot si trebuie combatute.
    asta-i tot

  3. ionut.dmi said

    1) maradonna o sa vorbeasca cu diversi indivizi care „conteaza” (ea poate, noi nu) si le va spune fix asa: „romanii ii urasc pe bietii tigani atat de mult, incat nici macar sa vorbim despre discriminare nu putem; ce natiune urata sunt romanii!” huiduielile publicului nu au fost o miscare de PR prea inspirata, dar, se stie de multa vreme – masele nu gandesc.

    2) tiganii din romania fura, cersesc, talharesc, etc, dar numarul romilor care traiesc in legalitate e mult mai mic decat cel al infractorilor.

    3) tiganii din romania SUNT DISCRIMINATI; putem sa ne dam noi peste cap de 3 ori, putem invoca un milion de argumente (multe dintre ele justificate) discriminarea tiganilor e o realitate.

    4) si omul din linkul de mai jos e tot tigan. ce zici, ii aplicam o huiduiala? eventual face2face?

    http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1087314-george-lacatus-sint-din-prima-generatie-tigani-studii-superioare.htm

    5) putem spune ca maradonna a revolutionat orice, mai putin un singur lucru: MUZICA.

  4. secmerean said

    George este tip extraordinar, il cunosc, de pe vremea cand scriam la Business Standard.
    vezi tu, omul asta din linkul tau,pentru care iti multumesc, cu care am mai schimbat 2-3 vorbe la o tigare, ca redactia Coti fuma in acelasi acvariu, nu mi-a dat niciun moment impresia ca ar avea istoria de care povesteste. Asta da surpriza.
    din nefericire, el e exceptia care intareste regula. eu nu mi-am impartit niciodata colegii de redactie/grup in etnii. Simplul fapt ca eram acolo, imreuna, era o dovada ca suntem toti pentru un anumit nivel social, cultural, profesional.
    uita-te in oricare seara, la oricare buletin de stiri, de la oricare televiziune – Money channel nu se pune. cine e ‘vedeta’?

  5. ionut.dmi said

    Eu nu pot spune ca il cunosc, desi am schimbat de-a lungul timpului cateva vorbe. In acelasi „acvariu” de care aminteai. Am ales exemplul, nu pentru calitatile sale ca om (pe care, ma repet, nu le cunosc) ci pentru a scoate in evidenta o reusita profesionala, obtinuta prin multa MUNCA. Tu ce crezi: a fost discriminat vreodata?

    Nu vreau sa ma transform in avocatul infractorilor tigani, cum, de altfel, refuz sa fiu un aparator al infractorilor romani. Infractorii sunt infractori. Exista instante care relationeaza cu ei. Eu, personal, nu am nici cea mai mica problema sa ii „discriminez” pe infractori (fie ei, romani,sau tigani, sau italieni, sau congolezi), insa, o fac tocmai ca urmare a acestei calitati – de infractori si nu din cauza alteia.

    Subiectul aici, insa, nu il reprezinta infractorii, ci OAMENII CINSTITI CARE SUNT DISCRIMINATI. Despre ei vorbim. Crezi ca nu sunt destui tigani care sa corespunda acestei categorii?!

    Imi dadeai exemplele „vedetelor” de la stiri. Tin sa iti atrag atentia ca pe vremea cand erai seful ITC-ului de la BST erai celebru pentru acuratul tau simt analitic:) Ce inseamna asta: lucrul cu date precise, masuratori, cifre. Stirile nu sunt cifre exacte, ci doar cazuri. Crezi ca, in timp ce ne sunt prezentati la TV fratii Camatari, nu sunt in Romania tigani care corespund profilului Geroge Lacatus? In mod cert sunt. Insa, ei nu reprezinta o „stire”. De ce?! Pentru ca „lasa, ma, ca stim noi cum sunt tiganii” (= discriminare).

    Rata infractionalitatii in randul populatiei de tigani este enorm de mare. Mai mare decat in randul populatiei de romani. Insa, cu siguranta nu este 100%. Ba, s-ar putea chiar sa fie sub 50%, caz in care, stirea s-ar numi fix asa: „Cei mai multi tigani din Romania sunt oameni onesti”, iar asta ne-ar da peste cap toate perceptiile mai putin logice pe care le avem.

    Nu am datele, dar daca am vrea sa facem un minim efort le-am putea afla. Ce zici, ne folosim un pic spiritul analitic (logica) si facem abstractie de prejudecati (afectivitate)? 🙂

    P.S.: Nu am nici cea mai mica banuiala ca ai fi rasist. Cred, doar, ca te lasi prada unei capcane a rationamentului, izvorata dintr-o problema REALA a Romaniei de astazi. Toti cadem in capcana asta:)

  6. secmerean said

    meditez la ce ai scris aici. e un pic prea profund, e aproape Dnecitit la blog 🙂
    ai pus suflet si apreciez

  7. ionut.dmi said

    am eu o vorba: „ori sunt eu cretin, ori sunt prea subtil” :)) o aplic in orice context. depinde pentru cine si al cui blog e de necitit:)
    sa retinem fraza “Cei mai multi tigani din Romania sunt oameni onesti” si sa vedem cum e cu rata aia a infractionalitatii (mai mica, sau mai mare de 50%) ca sa vedem cat de reale sunt prejudecatile noastre.

    o seara faina!

Lasă un comentariu