a doua liberalizare a telefoniei

29 ianuarie 2008

de asta, a întregii telefonii, dacă pot spune aşea.

din păcate, această abordare a fost considerată Dnecitit la ziar, aşea că mă pot exprima acilea, unde politica o fac io şi fanii mei – anybody there?

pă 21 octombrie intră în vigoare portabilitatea, un pas mic pentru aftoritatea care a dat reglementarea, un pas mare pentru consumatorul român şi unul de tip salt în gol pentru operatorii de telefonie, mobilă şi mai ales fixă.

dezbaterea este intensă de ceva vreme pe tema mobililor, cât vor pierde, câţi fraieri se vor reruta la alt operator, şi aşa mai departe.

miza cu adevărat palpitantă, după cum remarca richard anderson, ceo upc romania, într-un interviu acordat marţi, 29 ianuarie, a portabilităţii iaste taman nediscutata telefonie fixă.

in plein romeiniăn, ca să-l citez pe andersonul meu, portabilitatea va lovi naşpa în romtelecomou, permiţând abonaţilor operatorului naţional, care au numărul „ăla” de jde ani, să schimbe facturistul fără a renunţa la numărul cel vechi.

anderson mi-a spus că cică majoritatea celor care nu au renunţat la romtelecom pentru telefon upc, chiar dacă au trecut la teveu şi internet upc, au motivat prin refuzul de a pierde numărul ăla vechiu, pe care-l ştie şi mătuşa 16 de la Dărăbani, şi derbedeul ăla care o curtează pe fii-mea, şi unchiu nebunu’ de la munte etc şi tot aşea.

şi chiar are dreptate, americanu’: dacă mi se pune pata, renunţ instant la vodafone pentru oricare ceilalţi doi, că agenda ie salvată pe telefon, nu pe cartelă, iau noua cartelă, o bag in telefon şi fut un semeseu sindicalizat la toată agenda şi gata.

da’ cu numărulde fix ie mai complicat… ce, o să se apuce mama să înveţe pe de rost alte zece cifre, după ce ultimii 30 de ani – pe bune, cred că-s minim 30 – a repetat oricui a întrebat-o un număr, acelaşi?

în acelaşi registru, mama nu s-a prins de noua ofertă romtelecomoou, aia din mai 2007. îţi dai seama, dacă vine acuma un sales chitit, care-i spune că îşi poate păstra numărul „ăla” dacă schimbă operatorul, ar putea chiar renunţa la romtelecom cel puţin din curiozitate?

deci, la toamnă, ciufuleala să va face nu între mobili, ca doar nu-s proşti să se muşte unul pe altul, ci între incumbenţii ăia 30, vorba lu’ tanti aftoritate, şi văru’ romtelecomou.

de la liberalizarea din 2003, romtelecomou a pierdut 25% din abonaţi, ajungând de la 4 mil.linii la 3, anul ăsta. anderson a încheiat spunând că acelaşi procentaj ar putea fi pierdut în nici un an, după portabilitate, dacă… eee, dacă ăsta e o listă întreagă.

îi spuneam lui pretenaru barariu, de la temeceteveu, prin decembrie, că nu mi-aş dori să fiu operator de telefonie mobilă, anul ăsta. rectific: nu mi-aş dori să fiu operator de telefonie, oricare ar fi ea.

abia aştept toamna, că cică o să ne umplem de oferte… şi eu de ştiri 🙂

Reclame

2 răspunsuri to “a doua liberalizare a telefoniei”

  1. yo2lgs said

    Am serioase indoieli in privinta afirmatiei ca operatorii mobili nu vor fi afectati de portabilitate. Este strategia pe care vor miza RDS si Zapp in 3g. Nu m-ar mira sa suporte chiar ei taxa de portabilitate pe care trebuie sa o plateasca abonatul. Cat despre Romtelecom, milionului de abonati plecati nu i-a pasat de vechiul numar iar pe cei care au ramas nu ii tine asta. E normal ca Anderson sa aiba discursul asta ca doar UPC ofera servicii de telefonie fixa.

  2. raluca said

    un singur comentariu, incumbentu’ e ala mai marele si unicu’, nu aia mai mici si mai 30 de felul lor.

    la chestia cu italice: I am here. to stay.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: