Zapp, 116 mil.euro pe 2007, părerea mea

30 Aprilie 2008

curios din fire, carevasăzică că şefu’ ăla simpatic de la zapp nu dă frate cifra de afaceri, m-am apucat de neşte calculele, dar fiind uşor fanteziste, mai bine le bag acilea, că la ziar iereau Dnecitit:

Cifra de afaceri a Telemobil, operatorul reţelei de telefonie mobilă Zapp, pe 2007 ar putea fi de până la 116,82 milioane euro, potrivit calculelor mele pe baza cifrei de afaceri din 2006, de 99 milioane de euro, respectiv a ratei de creştere a pieţei telecom de 18% în 2007, faţă de 2006, anunţată de IDC România.

„Suntem al patrulea operator, ca venituri, dar ca profitabilitate, evident nu suntem al patrulea. Am înregistrat EBITDA pozitivă, pentru 2007, dar, prin definiţie, nu suntem cu EBITDA la acelaşi nivel ca Orange sau Vodafone, care sunt operatorii dominanţi pe piaţă, pentru că nu este posibil ca un operator mic să aibă EBITDA la acelaşi nivel procentual” – a declarat Chris Bataillard, CEO Zapp, în cursul unei conferinţe de presă.

Oficialii companiei nu au comunicat veniturile înregistrate în cursul anului trecut, care vor fi făcute publice abia la vară. Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă, a înregistrat anul trecut venituri de 1,234 miliarde euro, iar Cosmote, 155,6 milioane euro. Vodafone România va anunţa pe 27 mai rezultatele pe anul fiscal aprilie 2007 – martie 2008.

Potrivit site-ului Ministerului Economiei şi Finanţelor, Telemobil a înregistrat o cifră de afaceri de 99 de milioane de euro în cursul anului 2006, în creştere cu 17,6% faţă de 2005. Pe de altă parte, Zapp şi-a conservat numărul de abonaţi pe parcursul anului trecut, încheind 2007 cu aproximativ 500.000 de clienţi, la fel ca la 31 decembrie 2006. „Avem aproximativ o jumătate de milion de clienţi” – a declarat, ieri, Bataillard.

Pe de altă parte, Zapp este singurul operator ca nu a raportat o creştere a numărului de clienţi, deci o creştere a veniturilor ar putea proveni exclusiv dintr-o creştere a utilizării serviciilor sale de către abonaţii existenţi.

aşa, şi?
nimic, da’ poate chiar o nimeresc şi atunci să vezi fiţe la secmerean!
confirmarea o s-o dea tot mfinanţe.ro, şi tot la vară.

Un răspuns to “Zapp, 116 mil.euro pe 2007, părerea mea”

  1. Emilian said

    Îmi făceam probleme că nu pot să ajung la întâlnirea cu oficialii Zapp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: