Motociclişti, TREZIŢI-VĂ!

5 mai 2008

da, citeşti corect, trezirea! bei cavalerilor.
credeţi-ne şi pe noi, proştii de şoferi, obişnuiţi cu rablele noastre de cel puţin o tonă, care prind suta în atât de multe secunde încât v-ar apuca somnul! MERGEŢI PREA REPEDE

de ce acest protest?
antena3.ro, fimuleţ cu o dubă care vine lent, lent, atât de lent încât îmi vine să urlu hai bă, că se face mâine, semnalizează cu insistenţă de dincolo de curbă şi ce vrea să facă? să tragă pe stânga, unde e o parcare pe contrasens. nimic anormal – evident, în afară de linia continuă dublă 😦

brusc, în cadru apare o umbră, cam ca efectu’ ăla când omu’ păianjen se bate cu tipu’ verde… umbra zboară la propriu în şanţ, ridicând în urmă un nor de praf. umbra era un motociclist, care mergea atât de repede, încât nici cu Jde mii de asigurări la schimbarea direcţiei de mers nu l-ar fi evitat.

ăsta e un eveniment. nu, greşit, este REALITATEA cu care ne confruntăm, noi, proştii de şoferi dă maşini, când de nicăieri, ne sare de după umărul stâng sau aproape ştergând retrovizoarea dreapta motociclistul care poate străbate aceeaşi distanţă, ca o maşină, într-un timp de… cel puţin două ori mai scurt.

şi care-i poanta? fizicamente, dar-ar frenţia-n ea de agramaticalitate, NU AI TIMP DE REACŢIE ÎN FAŢA UNEI ASEMENEA VITEZE.

şti ce înseamnă 60 km/oră? că obectu’, maşină sau motocicletă, face 16,6 metri într-o secundă! adică patru lungimi de maşină clasa compact. ÎNTR-O SECUNDĂ!

dar ce înseamnă 120 km/oră?
o nimica toată de peste 33 de metri străbătuţi într-o banală, căcăcioasă de secundă.

fă un test: du-te pe un câmp, înfige doi pari la distanţa de 33 de metri unul de altul, întinde o pangligă roşie între pari şi încearcă să urmăreşti cu privirea firul roşu, cât de repede poţi (atenţie, acţiunea s-au putea solda cu sucirea gâtului).

pun pariu că îţi ia mai mult de o secundă să ajungi, cu ochii, de la parul A la parul B.

testul II: la ce interval de timp te uiţi în oglinda retrovizoare, când mergi pe un drum oarecare, nu ai nevoie să schimbi direcţia de mers? nea’ trandafir, instructoru’ meu atomic, îmi spunea acu’ Nşpe ani, că zece secunde e un interval rezonabil.

numai că motocicliştii nu merg nici măcar cu 120. 180, poate. 200, mai degrabă şi vorbim de constatări personale: merg eu cu 130 şi sunt depăşit fulgerător, pe aftostradă. ce viteză să fie la năluca pe două roţi?

eu unul m-am săturat de toată disputa asta falsă, cu motocicliştii care îşi cer drepturile. aveţi dreptul să circulaţi la fel de lent ca oricine altceva, cu patru roţi. mergând mai repede, mult prea repede, nu vă puteţi aştepta ca eu să apuc să vă văd.

şi asta e ultima: cu un an în urmă, iulie torid, veneam de la mare. era sâmbătă. dinspre bucureşti, puhoi, bară la bară şi, evident, roiuri de motociclişti. ce, crezi că şedea vreunul în coloană?

neah, toţi depăşeau… nu la mustaţă, ci la intimidare, aiurea, nu fără să se asigure, ci asigurându-se că tragi pe dreapta ca să le faci lor loc, nedreptăţiţilor! Îmi amintesc şi acum un sinucigaş din ăsta, roşu de sus până la roţi, care venea pe mijlocul drumului… adică pe mijlocul benzii de pe contrasensul lui, adică se îndrepta direct către un punct oarecare situat pe dreapta imaginară care uneşte farurile tărăboanţei mele.

fleaşuri cu faza lungă, claxon, frână „la podea”, copilul s-a trezit, plânsete, consoarta cramponată de centură, ca să nu fac borş de motociclist.

idiotul mi-a mulţumit cu un deşt mijlociu ridicat cu ură!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: