Patru oferte, trei posibilităţi, două variante, o licenţă

5 august 2008

azi, 4 august 2008, au fost depuse ofertele pentru procedura de selectie comparativa de acordare a unei licente nationale de utilizare a frecventelor radioelectrice in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. Din cele 10 companii care au cumparat caietul de sarcini, patru au formulat si depus oferte: S.C. NetPoint S.R.L., S.C. Romtelecom S.A., Saudi Oger Ltd. si Tactical Networks AS.Desemnarea castigatorului se va face pe data de 8 septembrie 2008.

restul, pe http://www.anrcti.ro/.
1. NetPoint nu cred că are şanse reale. e singura firmă mică printre mamuţi. da’ cine ştie… ce s-aştepta cineva să câştige 3G o companie specializată în cabluri, sârme şi farfurii de satelit, RCS&RDS?

2. Romtelecom. miza este să facă rost de licenţa pentru date mobile, eventual poate până atunci se leagă ceva mai concret colaborarea cu Kosmote (heil fur die neue operatorr) şi aşa vine cosmotelu cu date mobile la nivelul concurenţilor care au 3G.

3. Saudi Oger şi Tactical Networks. de ce împreună? d-aia, pen’că indiferent cine câştigă, tot ZTE va monta reţeaua şi tot Saudi Oger o va gestiona. sau chiar Zapp, de ce nu? în fond, Saudi Oger deţine şi controlează Telemobil, deci foarte probabil că dacă obţine licenţa, vor avea loc nişte detaşări pe cartea de muncă, se vor schimba cărţile de vizită şi cine rulează Zapp va rula şi Saudi.
care-i poanta cu Tactical Networks? păi e ţeava de investit în Europa d-acilea a ZTE, care montează reţeaua Zapp, care este deţinut de Saudi Oger. parcă zicea un filozof (sau era dintr-un film?) că triunghiul este cea mai nu-ştiu-cum structură geometrică… iete-o!

de data asta, cred că romtelecomii trebuie să pluseze cu adevărată nesimţire, să nu se repete figura cu Cosmote, care a pierdut 3G-ul din 2006 pentru că a depus o ofertă copy-paste după caietul de sarcini. altfel, sino-saudiţii, care nu cred că au probleme cu finanţarea, băncile chinezeşti să trăieşte!, îşi vor trage fix a treia licenţă de telefonie mobilă!

a treia?
păi, una e a lu’ zapp, de demult. a doua, e tot a lu’ zapp, da’ din 2006, cu 3G. a treia ar putea fi asta. c-o fi pe numele unuia sau a altuia, ce contează…
deci, ori ese combinaţia greco-germană, ori aia sino-saudită. ce meci!

PS: asta nu mai are nevoie de niciun comentariu: http://www.petreanu.ro/2008/08/zapp-cu-zi-de-la-zgarciti/

Reclame

4 răspunsuri to “Patru oferte, trei posibilităţi, două variante, o licenţă”

 1. Adrian Seceleanu said

  scrieti si la ziar despre asta, sau e doar pentru fanii blogului?

 2. Vali's Blog said

  cif, Tactical Networks e actionaru’ majoritar a lu’ Postelecom… Nu cred ca lucreaza pentru Zapp la licenta.

 3. secmerean said

  io cu ziarul nu prea mai am treabă…
  tactical networks aparţine de ZTE, care montează reţeaua lui Zapp. sigur că nu lucrează pentru zapp, poate zapp va lucra pentru…
  de restul mă abţin

 4. Vali's Blog said

  ZTE lucreaza si pt. Romtelecom…
  Dar daca la ziar nu, atunci unde?!
  Incotro?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: