Iei 128.000 euro şi-i dai înapoi 295.000

2 martie 2009

după 20 de ani.

deschid zf.ro să citesc ultimele brechingniuz şi-mi sare-n ochi reclama verde enormă la un parc imobiliar, cum ar fi de blocuri. 

poze mişto, localizare lângă zoo Băneasa (apropo, leii, tigrii, maimuţele, urşii etc put pestilenţial vara), preţuri chilipir, parcare inclusă – secmerean, te bagi la o navetă zilnică până unde mergi odată la trei ani, să vadă copilul un leu natural?

în fine, subectul era oferta cul, de 128.000 euro un apartament de trei camere, 107 mp (generos, da’ iarna te arde factura la gaz, că e 400 roni numai la o găoace de 72 mp). hai cu calculeaua, şi pentru că CEC e singura bancă Ro 101%, am folosit calculeaua sa.

deci, 128.000 ioroi, la 20 de ani, a reieşit între 1,100 şi 1,200 şi ceva euro pe lună, rata. e ca şi cum aş fi câştigat la loto.

am reluat, dar pe 30 de ani (mă rog, oricum nu se pune, că crăp înainte să termin) şi am descoperit că pot salva astfel 100 euro pe lună. avantajul însă este că returnez 400.000 de euro! 

băncile astea sunt bezmetice. în fiecare lună se percepe un comision de 126 euro, başca dobânda aia indecentă. ce rahat!

cam atât despre piaţa imobiliară. parcă fusese mai demult o ştire despre înjumătăţirea profiturilor companiilor de construcţii… de la 400 la numai 200 euro/mp, din cauza crizei.

ştirea e falsă: care criză? de când o companie traversează o criză făcând profit 25%?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: