Bă Sescu, să faci tu credite!

5 martie 2009

zice la Cotidianul aşea: 

„încurajez pe români să apeleze la sistemul bancar, care, pe o creştere a creditării, va face şi ajustări ale dobânzilor”, a declarat ieri preşedintele Traian Băsescu după o întâlnire cu cei mai importanţi bancheri din România. Şeful statului a menţionat faptul că blocajul creditării nu a fost provocat de probleme de lichiditate ale băncilor, ci, mai degrabă, de reticenţa populaţiei şi a companiilor de a mai trece pragul băncilor în actualul context marcat de criza economică internaţională.” aici: http://www.cotidianul.ro/basescu_romani_va_ordon_rupeti_va_gatul-75559.html.

Reticenţa populaţiei? ce zici, nene, de nişte rate umflate fără jenă, aşea, de sanchi, fără nicio informare în prealabil? cum ar fi… luna asta plăteşti 100 şi luna viitoare 170! de ce? de trei ori ura şi odată salve, d-aia.

cât de cinic poţi să fi să afirmi aşa ceva, când toată lumea ştie că băncile au scumpit creditele nejustificat, când nimeni nu mai este atât de nebun să se împrummute la 30% pe an, DAE, fără nicio asigurare că şi dobânda asta cămătărească nu va mai creşte?

mult mai cinic decât Motocicleanu, de exemplu, care afirma în Septembrie 2008 că criza nu e decât o fantezie de-a presei şi că falimentele din SUA nu vor traversa Balta cu Scrumbii să ne fută şi pe noi. da’ uite că exact aşa s-a întâmplat. 

şi revenind la Băselu’, constat că Marinaru’ a îmbătrânit, de se pişe încontra vântului taman pe punte: adică toată lumea spune că dobânzile sunt mari, că leul se duce la vale, că inflaţie, că criză, că concedieri, că e naşpa, că alea-alea şi vine Şefu’ statului să ne spună să ne pişăm încontra vântului. 

poate îi transmite cineva sintagma de ordine lunile astea: Bă, se scu-mpesc toate, bă!

 

later edit: Băse, la toamnă să te voteze băncile, că eu nu-mi pun speranţele în mincinoşi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: