în care se arată cum să ne scobim dupe o ştire care nu e, mâncaţ-aşş!

26 aprilie 2009

deci, cutremuru’ a zguduit lampa, vitrina, apoi am sunat-o pe mama, apoi la realitatea a apărut marele editor Cutare care a dat pe goarnă o dumă cât el: cică cutremurul i-a trezit instinctele de jurnalist şi a pus mâna pe telefon să verifice ştirea.

care ştire, băi nene? d-aia au căzut reţelele de telefonie, că toţi caraghioşii s-au pus pe telefon şi au blocat reţelele de telefonie, oricare ar fi acestea. 

drept pentru care Dan Nica, ministrul de interne, un animal de pi-ar cu un instinct de imagine senzaţional, a anunţat controale pe la operatori. ca să controleze ce? că operatorii, ale căror licenţe au fost autorizate de MCTI, sunt construite după normativele în baza cărora domnul Nica a acordat licenţele 3G, de exemplu, operatorilor Orange şi Vodafone, şi în 2005, posibilitatea de reporni afacerea lui COSMOTE!

anunţul ministrului Nica este o formă fără fond, o manevră piaristică ieftină, bună numai pentru editori senini şi cu instincte jurnalistice care vor pune iar mâna pe telefon pentru a trânti întrebări cretinoide de genul „de ce nu a funcţionat reţeaua?”

d-aia, bolovane, pentru că nicio reţea de telefonie mobilă sau fixă din lumea asta nu este dimensionată astfel încât să poată susţine apeluri simultane ale tuturor utilizatorilor ei. peste tot în lume, capacitatea unei reţele se calculează la un maxim oarecare, iar pentru momente şi locaţii în care managementul reţelei consideră că se va produce o creştere a traficului, sunt disponibile staţii de bază mobile (sâc, ietete că există aşa ceva: staţii de bază mobile). iar reţelele de telefonie de la noi nu au căzut din cauza cutremurului, ci din cauza proştilor care au pus mâna pe telefon să-şi sune vecinii: ai simţit bă cutremuru?, cum bine a remarcat visurât.

Iar Nica, fost ministru al comunicaţiilor în perioada 2001-2004, ştie al dracului de bine cum sunt constituite reţelele de telefonie mobilă de la noi. deci spectacolul cu controlul este unul eftin, domnu’ ministru, dar deosebit de suculent pentru cozile de topor de prin televiziunile noastre. 

neah, iar m-am legat de presari, fi-mi-ar pi-ar-ul de râs… da’ după 15 ani de meserie cred că îmi pot permite. verifică cineva ştirea asta, cu 15 ani?

Reclame

2 răspunsuri to “în care se arată cum să ne scobim dupe o ştire care nu e, mâncaţ-aşş!”

  1. Anca said

    Da, că s-a trezit în mine instinctele de ziarist de le credeam adormite, monşer! 15 este! 15 ani! am verificat ştirea, asta da, ştire :)))

  2. secmerean said

    citatul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: