Chemare la boicot civic

29 mai 2009

Care a fost treaba cu brusca campanie, mânca-mi-ar cacofonia, de ridicare a maşinilor parcate cuminţi pe malurile câtorva bulevarde din Bucureşti, în timp ce pârtiile de jmekeri au rămas ocolite de hingherii de maşini?

Păi, are loc alegeri pe 7 iunie, care ieste. Campania costă, afişajele alea de căcat costă, toate prostiile alea costă, costă aburirea boborului. Şi de unde, frate, parale?

Firmele sunt în recesiune, dau afară oameni şi abia se târâie, deci pe cotizanţii corporate nu se mai poate pune baza. Aşa că rămân fraierii, care sunt astfel furaţi de două ori: odată la cotizaţia pentru partid, prin complicata filieră a hingherilor de maşini, cum scrie Amar aici, şi încă odată când şi dacă merg şi pun ştampila. 

Ca atare, pentru a le demonstra politrucilor că nu suntem mulţumiţi de ei, ar trebui să le boicotăm „alegerile”, să nu îi mai votăm deloc. Sunt curios: dacă la o alegere d-asta nu vine nimeni, nu votează nimeni, ce se întâmplă? 

Poate că un pic de boicot civic – adică un refuz explicit de a îi mai băga în seamă – ar provoca în sfârşit mult aşteptata şi adevărata reformă a clasei politice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: