Welcome to Nisto-nam!

5 august 2009

Interviul cu dl Cornel Nistorescu din Evz este superb prin prisma faptului că dezvoluie un lucru mic şi al dracu de relevant: Nistorescu tocmai şi-a fabricat un război în Vietnam, în care el joacă rolul armatei americane şi ăilalţi, sunt „pijamalele negre”, mişună peste tot şi sunt greu de buşit. Bun venit în Nisto-nam!

Acesta este un text la rece, să nu avem interpretări!

Deci:

Nistorescu este una dintre numele grele ale presei, este un „tanc”, dacă vreţi, dar creează cu pixul şi cu maşina de scris, taman cum se făcea jurnalismul acu’ 50 de ani. Unii ar putea fi nedumeriţi: ce-i aia maşină de scris? Fuga la Wikipedia, copii! Acu’ 40şi-ceva de ani, SUA au trimis în Vietnam o armată clasică, mare, cea mai puternică din lume, cu arme, muniţie şi potol cât cuprinde. În zece ani, au şters-o mâncând pământul, după nenumărate victorii punctuale împotriva vietnamezilor. Şi, ca şi americanii în Vietnam, şi Nistorescu în al său Nisto-nam se poate ajuta cu nişte „montagnarzi” locali sau importaţi de prin alte redacţii.

„Vietnamezii” controlează, practic, totul în jurul tancului: netul, ediţia online, mare parte din print, au un halou nemaivăzut de bloggeri aliaţi care scriu veninos şi insistent împotriva „invadatorului”, uneori îi suflă în ceafă – aseară era o emisiune la Radio Realitatea FM, după voce moderată de Teo Tiţă, fostul meu coleg de la Business Standard (scuze, nu am prins începutul) în care câţiva veterani ai presei politice comentau luptele de gherilă din jungla Cotidiană :). Comparaţia lui Nistorescu cu viespile este simplistă*: de fapt, Nistorescu se află într-o poziţie statică, din care va trebui să se apere de o gherilă înverşunată, hipermobilă, prezentă şi în incintă, şi de jur împrejur, care îl va ataca sistematic, îl va toca mărunt şi îi va sabota toate tentativele de mişcare. Bine, pe vi-eţi i-a mai susţinut şi fosta Uniune Sovietică, dar nu aş vrea să fac parabole mai deoparte…

D-aia, obsedat de istorie şi de precedente îndrăznesc să scriu că dl. Nistorescu tocmai şi-a tras un Vietnam personal, un Nisto-nam pentru care va fi mereu blamat. Are o singură şansă: să facă din Cotidianul un ziar atât de profitabil, deci într-atât de CUMPĂRAT, nu neapărat citit, încât chiar şi cei mai înverşunaţi adversari să fie nevoiţi să îi recunoască meritele de MANAGER. Da, aşa este: money talk!

repet: chibiţez fără simpatii pentru vreuna dintre părţi!

mai vedem…

*viespile doar se înfurie, oamenii învaţă să şi urască.

corectura: Cata mi-a atras atentia ca undeva am scris Nistoran in loc de Nistorescu. Scuze, background de telecomist :). Nu are primul nicio treaba cu aceasta poveste. multumesc de intelegere.

Reclame

2 răspunsuri to “Welcome to Nisto-nam!”

  1. Cata said

    Buna ziua –

    La ultimul paragraf de jos in sus, nu ati vrut cumva sa scrieti Nisto-nam si nu Nistoran? O usoara confuzie de nume cu fostul presedinte ANC?

    Sa-mi fie cu iertare daca gresesc,

    Catalin

  2. […] release a list of several special writers previously missing in friction during the outburst of the Nistonam, probably the best pencils ever to write under our […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: