Va fi şi mai rău. Mult mai rău

24 august 2009

Totul a început pe la jumătatea lunii mai, când poliţia şi hingherii de maşini au început să ridice abuziv maşinile pracate pe marginile bulevardelor din capitală. Acum, în foarte multe locuri au apărut semne discrete, pe la vreo 4-5 metri înălţime, pe care figurează desenul ăla cu ridicarea de maşini şi scrie mic „parcarea interzisă”. Nu, nu există semnul clasic de oprire/parcare interzisă, ci doar noua jmekerie. Exemplu: bulevardul Mihalache, în faţă la Locato.

Iar poliţia taie amenzi într-o veselie. Nu încasează primăria nimic din alea 800 de lei cât e taxa mafiotă de recuperat maşina? Nu încasează direct, căci din banii ăia se plăteşte TVA, autorizaţie de transport, TVA şi accize pe motorina consumată, impozite şi contribuţii pe salariile amărâţilor în salopete, alte taxe şi, evident, ploconu’ la cine trebuie, Nenumitu‘, că doar vin alegerile şi trebuie să iasă ai noştri!

Şi faza cu amenzile pentru parcat aiurea e numai începutul. Oricum, se practică la nivel naţional, iată un exemplu. Combinaţi declaraţiile publice ale miniştrilor, cu reuniunile poliţiştilor protestatari şi aveţi în faţă prognoza pentru dimensiunile efortului de a spori veniturile la buget cu amenzi.

Sigur, cică nici 10% din amenzi nu ajung să fie plătite. Vor fi. Nu anul ăsta, că nu vrem să supărăm pulimea înainte de vot, ci probabil la anul. Ai avut de plătit o amendă de 200 de lei, din – să spunem – aprilie 2009? O mai împodobim cu nişte penalizări pentru întârziere şi aia e. Cum?

De ordonanţe de urgenţă aţi auzit?

Da’ de d-alea târâte discret, aţi auzit?

Statul român ve deveni de-a dreptul hain în apărarea veniturilor sale, jupuind fără milă pe cine va apuca. Belferia cu fondurile de la FMI mai durează anul acesta – şi este al dracului de ciudat cât de uşor au acceptat inchizitorii ăia jemekeriile locale. Multe corporaţii au terminat 2008 pe pierderi, 2009 va fi şi mai maro, deci salutare impozit pe profit, încasări mult mai slabe din TVA (scade consumul) etc.

şi atunci, mai rămâne de jumulit cetăţeanu’. Eu şi cu tine. Va şi tot mai rău.

Atenţie unde parchezi. nu depăşi viteza maximă legală, nu încălca nicio regulă/lege care interzice vreu rahat şi prevede o amendă oarecare pentru asta. În felul ăsta, nu mai contribui la maşinărie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: