Să face un pic de pi-ar pentru CSR

3 septembrie 2009

Sâmbătă, 5 septembrie, la ora 19, la intrarea Şincai din Parcul Tineretului, Urban Soup Night revine cu un nou eveniment de strângere de fonduri pentru susţinerea secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Sâmbătă seara aducem în acelaşi loc supă aromată şi fierbinte, artă urbană (tape people, grass stencils & bug invasion), paşi de dans irlandez de la trupa Irish Way şi multă voie bună, totul  într-un scop caritabil.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Soup Nights România, iniţiat de bloggeri din Bucureşti, sătui să tot vadă lumea din jur plângându-se de condiţiile proaste din şcoli şi spitalele pentru copii.

Bucătarii “urbani” ce vor pregăti 500 de porţii de supă sâmbătă seara sunt Viorel Copolovici şi Victor Melian. Alături de ei vor fi prezenţi şi oameni cunoscuţi din on-line-ul românesc, cu toţii susţinători ai cauzelor sociale.

Despre spital

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu este cel mai vechi spital de copii din România şi din Balcani, fiind înfiinţat în jurul anului 1857 de Alexandru Dimitrie Ghica, Caimacam al Ţării Româneşti. Clădirea iniţială a fost ridicată în 1886, fiind primul local stabil al Spitalului de copii. Acelei clădiri i s-au mai adăugat şi altele de-a lungul timpului, Spitalul Grigore Alexandrescu fiind în acest moment cel mai mare spital de copii din România.

Din 1992 funcţionează Fundaţia Spitalului Clinic Central de Copii Grigore Alexandrescu, înfiinţată la iniţiativa medicilor spitalului, care îşi propune să lupte împotriva neajunsurilor materiale şi contra bolilor (fizice sau mintale) şi să promoveze protecţia sănătăţii tuturor copiilor din România.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: