Băse caută soluţia direct din turul I

30 octombrie 2009

E ciudată graba, insistenţa cu care Băsescu a băgat ţării pe gât un referendum care nu aduce nimic – să fim serioşi – e bizară.

De ce în turul întâi şi nu în al doilea?

De ce ne fute grija atât, dintr-o dată, după cinci ani de mandat, de numărul parlamentarilor, taman cu o lună înainte de prezidenţiale?

D-aia, că toate sondajele dau ca aproape sigură înfrângerea lui Băse în turul II şi atunci – devine tot mai evident – creierele au decis să forţeze rezolvarea problemei din turul întâi.

Şi cum faci asta?… Păi faci zgomot, ridici praful, aprinzi şi stingi rapid becuri, până ameţeşte cetăţeanu’  şi jdambilează d’ampulea ce nimereşte… adică DA, că DA este răspunsul la alea două întrebări din referendum şi tot DA este numele unei foste alianţe politice cu care Băse a ajuns la Cotroceni în 2004. Şi atunci mizezi pe un pic de subliminal şi încerci să scoţi DA pe toată linia, chit că sub unul e un NU, poate…

Sovieticii care-şi mascau oraşele-fantomă de sateliţii americani i-au spus ştiinţei maskirovka. La animale se numeşte mimetism. Băse a mascat o ciupercă toxică într-un trandafir colorat în luptă antiparlamentară.

Hai că e frumos! Mişcarea e simplă: Te cocoţi în fruntea unei mişcări antinimic şi încerci să scoţi de la turmă încă cinci ani de navigare la cârmă.

Căpitane, ai suficientă păcură şi pentru manevra asta?

Reclame

Un răspuns to “Băse caută soluţia direct din turul I”

  1. CRM review said

    pertinent comentariul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: