Maskirovka za Kiseleff a la Victoar Le Boeuf

23 februarie 2010

Zdrasvitie, care va să zică, s-a dus Congresul, Geoană a eliberat biroul, Ăla micu’ e pe felie, toţi baronii sunt în şedinţă, numai presa zgândăre a naibii doar-doar o scoate ceva curat-murdar.

Păi, să le dăm de mestecat. Drept urmare, Victor Ponta, această clonă politică, cu segmente de adeneu de la aproape toţi baronii social-democraţi, a decis că la împărăţie se vine pe jos. Deci da: limuzina te lasă la poartă şi păşeşti umil prin praful istoriei până în conacul de pe Kiseleff – pentru tineret, un general rus care a adus în cătunul Bucureşci civilizaţia franceză după ce i-a bătut pe turcii lăsaţi de capul lor în ţara noastră de către împăratul-pistolar francez Napoleon. Sâc, ‘reaţi ai drecu cu francofonia voastră!

Ca atare, conform imaginilor para-văzute la ştirile de luni seară, maşinoaiele vărsau baştani pedeştri, apoi parcau cuminţi pe trotuar.

Cum care trotuar? Trotuarul dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, pe stânga sensului de mers. Adică fix trotuarul inventat pentru oamenii fără maşini.

Avem, deci două-trei  acţiuni într-una:

Unu: aplicând un concept clasic sovietic, acela de mascare (maskirovka), sovietul suprem pesede a aruncat cu ştirea de tabloid în presă: Big Dick Năstase mergând plebeic pe jos la dispoziţiile lu’ creaţia sa? Fra’!…

Doi: tot pe principii îndelung verificate, sovietul suprem pesede l-a scos din sărite pe pragmaticul Vanghelie, care nu va înţelege nici dacă  îşi ia doctoratul de ce e nevoie de o asemenea aiureală… deci duşmanul e nervos, iar un duşman nervos face greşeli…

Trei: Victoar Le Boeuf a făcut şi el ce face orice rahat băştinaş care ajunge în vârf: a complicat inutil viaţa alor lui. Şi alor altora, pentru că acum nu mai ai loc de plimbare pe Kiseleff din cauza limuzinelor pesedeului.

Gospodin Doktor, nu le futeţi o amendă pesedeilor pentru parcare aiurea pe trotuar, în dispreţ faţă de cetăţenii pentru care aţi regizat atât de elegant marea deszăpezire? Haideţi, că Comunitara e la Primărie…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: