Începutul sfârşitului

27 iunie 2010

Cu o Curte Constituţională formată din nişte meschini cu mintea scurtă, cu un preşedinte acuzat de banditism politic, cu un premier suspectat de prostie în formă acută, cu miniştri cărora acuzele de tot felul nici măcar nu le mai atrag atenţia, cu o opoziţie de căcat – căci Ponta e la fel de incompetent ca şi Boc numai că mult mai cinic, să recunoaştem, iar Antonescu este doar un vuvuzel politic care scoate sunete numai când suflă Patriciu…

Futu-i, am pierdut  şirul. Acum înţeleg cumva cum probabil se simt necalificaţii care ocupă palatele Cotroceni şi Victoria.

Boşorogii de la CC au respins o măsură – fie vorba între noi – cinică şi lipsită de moralitate. Tăierea pensiilor. Mama şi tata ce vină au că nici Năstase, nici Tăriceanu, iar Boc nici atât – şi-au bătut joc de finanţele publice?

Acum, am ajuns la ameninţarea din aprilie – creşterea TVA. Cică va compensa netăierea pensiilor. Băi, ia umblaţi pe pământ!

Creşterea TVA de la 19% la 24% nu va compensa nimic. Nu va aduce la buget încasările preconizate, aşa cum nici acciza aia cosmică pe ţigări nu aduce la buget decât o palidă fracţie din cât ar trebui dacă Poliţia, Vameşii şi Fiscomanii chiar s-ar luat de guler cu contrabandiştii.

Deci creşterea TVA va fute numai afacerile cinstite, mă scuzaţi de franceză. În afară de certitudinea că va scădea consumul la minimul posibil, toată lumea va trece la fentarea cu seriozitate şi dedicaţie a taxelor. Deja peste tot, prin baruri, cârciumi, magazine, parcuri, oamenii nu vorbesc decât despre cum sa şuntezi impozitele lui Boc.

Şi aici vorbim de o stare periculoasă. Sistemul fiscal nu mai este perceput de oameni ca o contribuţie la binele tuturor, ci ca o taxă feudală, un fel de fumărit sau de impozit pe sare. Ne-am pierdut cu toţii încrederea în sistem – considerat ca mediul perfect pentru furtişagurile politrucilor.

Cum spuneam, creşterea TVA nu va aduce mai lucru în plus, ci mai degrabă în minus. Tâmpitul de Boc chiar nu a studiat istoria contemporană să remarce că fiecare creştere a fiscalităţii a dus la scăderea încasărilor la buget?

Şi atunci, cu o ţară întreagă furând nu numai cu motivaţie financiară, dar mai ales cu conştiinţa că aşa le strică ploile lui Băse şi Boc, bugetul va continua să fie pe roşu, ceea ce va impune alte creşteri de taxe.

Oricum, în ţara asta, numai vreo 3 milioane de oameni produc ceva, orice – patroni, liberi întreprinzători şi angajaţii lor – la care mai adăugăm câteva sute de mii de medici şi profesori, indispansabili oricărei societăţi normale. Restu’?

Impozitul pe venit va fi mărit dacă nu la începutul anului viitor, cel târziu în primăvara lui 2011. Altfel  nu iese, oricâte calcule ai face. Vor fi sporite – în tâmpenie – contribuţiile la inutilele fonduri şi fonduleţe. Astea, prin 2002-2004, dacă îmi aduc bine aminte, erau excedentare, unde au dispărut banii?

Le va plăti unchiu’ Noe…

Şi atunci, angajaţii fiscului se vor transforma într-un fel de trupe de asalt, care vor da buzna peste oameni, pentru a le verifica bunurile şi veniturile. Nu pare constituţional? Nicio problemă, astă primăvară a fost actualizată legislaţia penală, în sensul că dacă dai într-un poliţist, primeşti by default puşcărie.  Hai cu manifestaţiile…

Aşa şi cu controalele. Vi se par azi abuzive? Ooo, bandiţii încă negociază, oferă alternative, deci încă sunt oameni.

Va fi rău. Din ce în ce mai rău. Toate declaraţiile nu sunt decât minciuni pozitive…. ce eufemism!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: