Băsescu chiar joacă şah. Acum îşi aşează piesele

28 septembrie 2010

Vasile Blaga este cel de-al 7-lea baron PDL care iese din Guvern în ultimele 30 de zile. Practic, cu excepţia lui Emil Boc, niciunul din barosanii PDL nu mai este la guvernare, „în faţă”.

Este evident că PDL, „partidul pisică” (expresie inventată de Cristian Tudor Popescu), se repliază, îşi pune deoparte baronii pentru confruntările de anul viitor, îşi scoate la înaintare linia a doua, să se antreneze, să adune menţiuni în presă şi tot aşa.

Asta nu poate decât să însemne că urmează nişte buşituri serioase cu opoziţia.

În timpul ăsta, Victoraş Ponta şi Crinuţ Antonescu spun poveşti la televizor, fac şedinţe cu bloagării, guverne la umbră sau chiar fantomă şi par că ar trăi într-un univers paralel.

Să recapitulăm: nimeni nu se va atinge de Guvern acum. Vine iarna. Boborul o va duce prost. Şi o va duce şi mai prost, pentru că banii sunt din ce în ce mai puţini. Cine e la Victoria acum, ia toţi scuipaţii. Şi oricum, nimeni nu pare să aibe vreo idee rezonabilă. PSD vrea iar să jupoaie clasa de mijloc pentru a da mărunţiş la ghiolbani.

Deci războiul politic va începe cu adevărat la iarnă, poate chiar la primăvară, când PSD şi PNL vor încerca să capitalizeze nemulţumirile oamenilor, după o iarnă de criză. Şi atunci vor descoperi că Jucătorul iar le-a schimbat ţintele.

Singurul lucru de reţinut din tot circul cu poliţiştii, preşedintele şi ministrul este că Băsescu nu va avea nicio jenă în a recurge la orice este necesar pentru a-şi atinge scopurile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: