Poftiţi în pălărie, că mâneca e ocupată!

18 octombrie 2010

Luni, 18 octombrie, a fost o zi plină.

Întâi am aflatără că SOV e internat, pe motive de inimă slabă.

Apoi, aproape în acelaşi timp, PSD şi PNL au depus moţiunea de cenzură şi presa s-a umplut de stenogramele conversaţiilor telefonice ale lui SOV cu politicieni şi ziarişti.

Şi acum, dragii Marinarului, hai tocaţi subiectul moţiune, cu fostul lider pesedist la mâna mogulului, cu un mare lider liberal pe lista scurtă de „amici” etc. Unde tocaţi? la Realitatea?… televiziunea aia cu un şef care face drepţi la telefon? La Antena 3, pe al cărei site nu e nimic despre stenograme?

Oribil. Îmi pare rău de foştii colegi de pe acolo. Unii sunt jurnalişti cu două decenii de meserie în spate, prea mici însă pentru a fi jucat într-un joc atât de murdar. Şi totuşi, ca salariaţi ai SOV, vor purta stigmatul viciului nebun de a conduce oamenii.

Revenind: Cu această lovitură, Marinarul – care se va jura pe roşu natural că nu are nicio treabă – a făcut linişte în grădiniţă. Stă chiar mai bine decât acu’ un an, când pe 13 octombrie, aceeaşi gaşcă politică îi suspenda ţuţărul de la Victoria. Ce combinaţie dezgustătoare – social democraţi de sorginte comunistă cu ticuri de mafioţi itallieni, în alianţă cu liberali năuci şi lacomi în acelaşi timp.

Moţiune de cenzură? Nici nu mai contează rezultatul votului din 27 octombrie. Odată cu stenogramele, lucrurile s-au lămurit şi s-au simplificat. Chiar dacă Boc va fi destituit de Parlament, Marinarul îl va numi la loc. Din nou. Când parlamentul va face gât, Marinarul le va arăta tuturor ce lepre zac în Casa Poporului lui Ceauşescu. N-o să aibă nevoie nici măcar să suspende Parlamentul. Îi va fi suficient un referendum, ca ăla din 19 mai 2007. „Sunteţi de acord să alea-alea?”

Deci Boc va finaliza promisiunea cu „veţi vedea ce bine va fi în 2012”. Indiferent de câte moţiuni va încasa. Şi toate astea numai pentru că… unora le place prea mult să vorbească la mobil.

Iar Marinarul va mai avea o singură zi grea. Una grea de tot. Aia în care va trebui să decidă pe cine „recomandă” să candideze pentru Preşedinţia României în 2014-2019.

Morala?

1. https://secmerean.wordpress.com/2009/12/04/unii-nu-realizeaza-dar-trebuie-sa-alegem-un-sef-de-stat/

2. https://secmerean.wordpress.com/2009/12/14/all-times-stars-game-visul/

haotic, nu?

Reclame

2 răspunsuri to “Poftiţi în pălărie, că mâneca e ocupată!”

  1. zoso said

    nici o mentiune despre je? :((

  2. secmerean said

    de ce? doar ca să am numele tău în articol, să intre gugăl în fibrilaţii?

    no thx. prea mulţi oameni murdăriţi prea uşor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: