Să rostogolim leul, zic

28 noiembrie 2010

Anunţat cu scrâşnet din dinţi de prezentatriţele de la tembelizor, pe ştiri scrise cu dedicaţie probabil, anunţul despre scăderea uşoară şi continuă a leului faţă de euro şi dolar pare să prevestească dezastrul.

Evident, leul a scăzut faţă de dolar mult mai mult decât faţă de euro, dându-i cumva dreptate „venalului” Patriciu – care spunea că dolarul e Ze Moneda, nu euro.

O fi bine, o fi rău că se durigă leul – mă rog, cu frâna trasă de BNR?

Păi era cam vremea, că toată lumea din jur şi-a devalorizat monedele naţionale, scăzând astfel valoarea reală a deficitellor, a datoriilor, a exporturilor etc, dar crescând în acelaşi timp costul importurilor, al repatrierii profiturilor, al creditelor etc. Ne uităm pe calendar, da? Vine DECEMBRIE, luna spartului banilor pe tâmpenii, în rate, după care ne spânzurăm că nu putem plăti rata de 100 de lei la LCD de 314 cm diagonala… da?

La câtă economie ştiu eu, cred că un curs de 4,4 la euro ar reflecta mai corect capacitatea economiei şi valoarea prestaţiei acesteia. Avantajul ar fi că ar mai speria din speculatorii care tot dau pasienţe pe curs.

Zic şi eu…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: