Frecţia

3 februarie 2011

Zice la gazetă:

Tinerii în vârstă de până la 35 de ani vor primi finanţare nerambursabilă de maximum 10.000 de euro pentru înfiinţarea de microîntreprinderi, dar trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern. (…) Tinerii care îndeplinesc condiţiile vor beneficia de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro sau echivalentul în lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanţare.

Boon. 10.000 de euro, sau maxim 50%, adică 20.000 de euro, valoare start-up.

Din care: salariile celor doi angajaţi – să zicem cu salariul minim pe economie, 670 lei brut adică 510 lei net – înseamnă un efort financiar de 437 de euro pe lună, reprezentând valoarea fondului lunar de salarii (pentru că ştim că statul român taxează cu 80% venitul net salarial).

Rezultă că întreprinzătorul acela tânăr şi debutant (căci dacă a mai condus o firmă sau a făcut parte din vreun consiliu de administraţie, nu se califică) are de plătit într-un an 5.245 de euro, reprezentând două salarii minime pe economie, din care sumă, 2.331 de euro vor reprezenta contribuţii şi impozite şi doar 2.914 plata efectivă, netă, a muncii celor doi angajaţi.

Mai rămân din cei 10.000 de euro 7.669 de euro net, bani de investit, rulat în primul an de activitate. Aşa, facem un startup cu mama şi nevasta salariate, umflăm potul pe un business de colectare de peturi dintre blocuri şi după un an suspendăm firma. Da, ştiu, se cer facturi…

Domnu’ Boc, nu era mai macro să mai reduceţi din fiscalitatea copleşitoare pe munca legală din România? Că atunci nu mai trebuia să scoateţi din buget 7.669 de euro per întreprinzător amator, ci locurile alea de muncă erau create de firme adevărate.

În final, se cheamă că am beneficiat de un ajutor de stat nerambursabil de 639 de euro pe lună. DIN BANII MEI de contribuabil corect, ars cu 80% angarale.

Nu era mai bine să reduceţi, domnu’ Boc, angaraua la un nivel suportabil, să pot avea mai mulţi bani CASH, cu care să cumpăr mai mult, să CONSUM mai mult – cum recent ne indica Preşedintele?

Aşa, aţi scos pe piaţă o FRECŢIE pentru picioare de lemn şi capete pătrate.

Reclame

2 răspunsuri to “Frecţia”

  1. snake said

    Bravo! Altii considera ca este o masura exemplara la care nu ai ce comenta! Ma bucur ca ai reusit sa intelegi atat de bine „oferta” care pt altii pare o initiativa exceptionala.

  2. Pato Basil said

    plus ca pana vin banii aia… dai faliment!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: