Clenciul

25 martie 2011

A fost odată ca niciodată o revoluţie într-o ţară vecină. Multurâtul şi Preahuiduitul a fugit cu elicopterul, precum Ciuruitul nostru de pe CC. Ştire bombă dată pe twitter. Preluată copios de televiziuni, ziare, onlainuri etc.

De fapt, nu a fost altceva decât un scurt jihad dezlănţuit de un bloagăr împotriva jurnaliştilor, că tot nu citau sursele…

Au trecut doi ani. Nimeni nu a învăţat nimic. Un lider de sindicat, Marius Petcu, a fost prins cu mită, flagrant baban etc.

A doua zi, surpriză! Renumitul blogăr Zoso a recunoscut, într-un puseu de autoflagelare, într-o criză de sinceritate, copleşit de mesaje de la prieteni şi naiba mai ştie cine, că linkul ăla tot nu se deschide, că este fiul, pe numele său Vali Petcu, al în-flagrant-prinsului Marius Petcu. Povestea sa lacrimogenă, aici.

Presa onlain s-a aruncat să îi preia autodafe-ul, într-o goană după senzaţional demnă de o cauză mai bună. Nimeni nu şi-a pus o clipă întrebarea „bă, da’ care ficior pe lumea asta se dezice de tac-su taman când ăla e legat?”

Spălaţi pe creiere de zoaiele tabloidale ale divorţurilor cu fluturat de chiloţi şi linkuri la vrăjitoare, cu circumvoluţiunile (încearcă să citeşti cuvântul ăsta cu voce tare, repede!) aplatizate de febra descoperirii, vidanjorii senzaţionalului au preluat.

De dimineaţă, când am citit ştirea pe realitatea.net, m-a umflat râsul. Sincer – m-am gândit că o fi vreo campanie pe bloguri, urmare a faimoaselor flagrante pentru Eftimie dezvăluite de Dailycotcodac! Mda, se numeşte urmărirea subiectului, nu se predă la jurnalism, ci se învaţă din mers.

Eu o să mă opresc aici, că nu îmi permit să fac judecăţi de valoare dacă este sau nu corect tot ce a fost. Aş vrea doar să reiterez mesajul de acum doi ani: Să ne ferească Dumnezeu de un jihad al bloagărilor împotriva presei doar ca să le arate celor din redacţii cine aprinde şi stinge lumina.

Şi încă ceva: ăsta a fost un palid preview. Peste o lună, fregata aia uni-tun pleacă spre Libia. Simt deja că vor flutura prin Twitter mesaje cu dezvăluiri senzaţionale de la bordul Regelui Ferdinand.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: