Dacă taci, vei fi redus la tăcere

28 Mai 2014

Foarte interesante comentariile la postarea mea de ieri. Dacă eram politruc, mă îmbătam de fericire. Ăia care „gândesc” nu votează din scârbă, mi-nu-nat!!!

Superbi în negativismul vostru, vă scoateţi singuri din discuţie şi lăsaţi locul numai la idioţi, beţivi, pomanagii şi  morţii din Teleorman. Ce nu înţelegeţi este că dacă voi nu faceţi nimic, atunci singurii care fac ceva sunt ăia care-şi vând votul pe-o găleată de porumb, 50 de lei şi-un litru de ulei.

Ce căcat de societate lăsaţi copiilor voştri, dacă refuzaţi să vă implicaţi? Ce căcat se alegea de ţara asta dacă în 1989 ăia care au sfidat sistemul ar fi gândit ca voi? Ce ucraină vai de mama ei ar fi fost România dacă golanii din 1990 ar fi gândit ca voi?

Protestul civic din ianuarie 2012, când „strada” l-a păstrat în funcţie pe Raed Arafat şi i-a dat peste nas Preşedintelui, ar trebui să vă dea de gîndit.

Este minunat că putem să ne pişăm pe el de vot, individual sau în grup. Dar asta nu ne scuteşte de răspunderea pentru rezultat şi ăsta era şi este mesajul meu. Orice faci, are un efect. Dacă tu nu votezi, atunci o va face altul mai prost ca tine. Şi licheaua care va fi votată de proşti te va conduce şi pe tine.

Acu’ câţiva ani, stăteam de vorbă cu un amic scandalizat de inepţiile debitate pe pseudo-specialişti în social media. Omul îmi spunea că este scârbit de prostiile emise de „ăia” care nu au niciun rezultat la activ care să îi valideze ca experţi.

„Şi tu ce faci ca să eviţi situaţia în care adevărul lor strâmb va deveni într-o zi adevărul unanim acceptat?”, l-am întrebat.

Te întreb şi pe tine, cititorule, tu ce faci ca nu cumva într-o zi, adevărul strâmb al politrucilor să nu devină adevărul unanim acceptat?

Reclame

Un răspuns to “Dacă taci, vei fi redus la tăcere”

 1. dana said

  Cu tot negativismul si toata blazarea prea devreme de rigoare: Una dintre solutii este sa ne caram dracu din tara asta, cat mai rapid, cat mai departe.

  Pentru ca daca stai sa faci un calcul simplu suntem depasiti numeric considerabil. Si aici ma refer nu la cine stie ce elite intelectuale, ma refer la o minima intelegere a fenomenului politic.

  Avem un nivel de educatie fix in toaleta si un nivel de toleranta si mai redus (ca efect cel mai probabil). Avem generatii intregi care asteapta ajutorul de la stat.Ceea ce nu ar fi atat de rau, daca ar fi facut si inteles cum trebuie. Insa avem si o multime de oameni care au probleme cu semnificatia cuvantului „amintire”. Incearca sa explici politica acestor oameni.

  Avem o multime de lucruri de corectat si prea putini oameni care ar dori sa o faca. Si da, am putea sa ii convingem implicandu-ne mai mult. Dar iti dai seama de futilitatea acestei chestii in momentul in care incepi sa vorbesti cu oameni, destul de putini oricum dispusi sa te asculte. Iar ei iti spun ca esti prea tanar sa intelegi cum merg chestiile astea. Si desi, e frumos si intersant ce zici nu ai nicio sansa sa schimbi ceva. Ce faci atunci? Te retragi in grupul tau si dezbati acolo in gol.

  Mai ai de luptat si cu urmatoarea chestie: „daca esti tanar si intri in politica, atunci esti corupt.” Poate e asa, nu stiu. Mi-ar sa cred ca mai exista speranta.

  Asadar, lucrurile stau simplu. Suntem prea putini cei care vrem sa schimbam ceva. Iar, optiunile pe care le avem sunt prea putine si prea putin satisfacatoare. Oameni nu putem sa convingem pentru ca functioneaza mai bine 50 de lei decat orice apel la intelegere si gandire proprie. Cei care ar intelege sunt ultrasaturati de astfel de incercari. Prea multe ziduri, prea putini oameni care sa le dea jos.

  Suntem depasiti numeric si votul nostru nu face doua parale. Si atunci ma intreb cum e mai bine? Sa faci ca mine si sa mergi la vot pentru ca ti se pare ca principial asta e datoria ta, indiferent de rezultat. Sau sa „te pisi pe el de vot” ca expresie a rezistentei tale impotriva unei stari de lucru cu care nu poti fi de acord? Doua viziuni, acelasi rahat.

  Imi cer scuze pentru limbajul nepoliticos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: